Søk ingredienser

Innhold:

Allergi | Belgfrukter | Brødvarer | Diverse retter | Drikke | Egg | Fisk og skalldyr | frokostkorn | Frukt | Frukt produkter | Grønnsaker | Gryn | hjemmebakt | industribakt | Informasjon | Kaker o.l. | Kavring | Kjøtt og fjørfe | Knekkebrød | Kornblanding | Lefser | Mandler og frø | Margarin | Matolje o.l. | Mel | Melk og melkeprodukter | Nøtter | Pasta | Poteter | Produkter og ingredienser | Råvarer | Ris | Småkaker | Smør | Smørbrødkjeks o.l. | Søt gjærbakst | Søt kjeks | Spedbarnsmat | Sukker og søte produkter | Urter og krydder | Vafler o.l. |


Informasjon


Allergener

Kornslag som inneholder gluten:  hvete rug bygg havre spelt korasanhvete o.l. Disse kornslagene finner du ofte i mat som inneholder mel, slik som krutonger, brød og bakervarer, kaker, couscous, bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg. Skalldyr krabbe hummer reker krill […]

Allergi

Matoverfølsomhet har i dag blitt en folkesykdom i Norge og det ser ut til at forekomsten fortsetter å øke. Hele én av fire nordmenn mener de reagerer på enkelte matvarer, og det oppgis en enda høyere forekomst blant barn. Kontrollerte studier viser imidlertid at forekomsten av matallergi og intoleranse er betydelig lavere, noe som kan […]

Alternativer for deg med allergier

Melkeallergi eller laktoseintoleranse Det er stor forskjell på diett ved melkeallergi og laktoseintoleranse. Ved allergi må melk og alle produkter av og med melk utelates helt fra kosten. Ved laktoseintoleranse tåler man laktosefrie meieriprodukter og produkter med lavt innhold av laktose, for eksempel gulost, laktosefri og laktoseredusert melk, rømme, yoghurt osv. Litt melk i mat går også greit […]